Η ιστοσελίδα Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων και η εφαρμογή ThalassioParko δημιουργήθηκαν από τους μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου Αλοννήσου:
Χρήστο Μαλαματένια, Υρώ Μαμούρα, Μαριλένα Καστάνη και Φαίδρα Καρούτσου
Αρχικά δημιουργήθηκε με εργαλεία της Google χάρτης στον οποίο έχουν αποτυπωθεί όλες οι πληροφορίες για το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στο Θαλάσσιο Πάρκο όπως τα όριά του, οι ζώνες που χωρίζεται, οι περιορισμοί πρόσβασης, ψαρέματος, καταδύσεων, ψαροντούφεκου κ.α.
Στον χάρτη έχουν προστεθεί πληροφορίες για τις παραλίες της περιοχής του Θαλάσσιου Πάρκου με σύντομη περιγραφή και φωτογραφίες. Επίσης, έχουν αποτυπωθεί τα μονοπάτια που οδηγούν σε δυσπρόσιτες παραλίες.
Στη συνέχεια δημιουργήθηκε η εφαρμογή για φορητές συσκευές η οποία συνδέεται και καλεί τον χάρτη του Θαλάσσιου Πάρκου.
Η ιδέα της εφαρμογής προέκυψε κατά τη συμμετοχή των μαθητών σε δραστηριότητες που οργανώνει το Ίδρυμα Θάλασσα στο Θαλάσσιο Πάρκο. Το Ίδρυμα Thalassa συμβάλει στη φύλαξη και στην προστασία του Θαλάσσιου Πάρκου.
Ο σχεδιασμός και η δημιουργία του χάρτη και της εφαρμογής έγινε από τα μέλη της ομάδας. Η προσπάθεια ολοκληρώθηκε με την βοήθεια και συμπαράσταση
- του Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου,
- της ΜοΜ και
- του Ιδρύματος Thalassa.
Η δημιουργία της εφαρμογής έγινε με χρήση της εφαρμογής του MIT Αpp Ιnventor.
Οι απαιτούμενες γνώσεις για τον χειρισμό του App Inventor αποκτήθηκαν χάρη στη συμμετοχή του Λυκείου Αλοννήσου στο πρόγραμμα STEMpowering Youth.
Οι απαιτούμενες γνώσεις για τον χειρισμό του App Inventor αποκτήθηκαν χάρη στη συμμετοχή του Λυκείου Αλοννήσου στο πρόγραμμα STEMpowering Youth.